Favoritstatusar på Facebook

Läste precis en status på Facebook om en kille som skulle kasta in handduken och lämna Facebook! Då var det fler som högljutt motsatte sig det.
– Du är en av de som skriver bäst!
– Du skriver mina favoritstatusar!

Vet inte om han nu verkligen kommer lämna FB men det är intressant det här med favoriter.
Vad ska en favoritstatus egentligen innehålla? Är det helt fritt eller finns det ett tema som går hem mer än andra? Jag tror det!

Ibland när jag tycker att jag själv bara skriver ngt på en höft och slänger upp så får jag många likes och kommentarer medan de gånger då jag verkligen anstränger mig för att skriva ngt trevligt eller intressant inte får ngt gehör what so ever….

Tror det hela handlar om att vara äkta, att skriva från sitt hjärta och inte planera så mycket…Som med allt annat skrivande!!

Har dock märkt att statusar som innehåller visdomsord, roliga historier från verkligheten, beskrivning av naturen och träning rankas högt bland favoriter. I alla fall bland mina vänner!
Och lägger nån upp härliga semesterbilder så blir det också genast rusning till like-knappen, som sig bör! Man älskar ju att drömma sig bort och resa i sinnet med den vän som lagt upp bilden och skrivit statusen! (Med syrrans USA-resa färskt i minnet och alla hennes ljuvliga bilder, bland annat från en pool i Las Vegas)! 🙂

Nu när våren och värmen (?) också anlänt är det ju standard att lägga upp diverse rosé och grillbilder! Det är alltid populärt och likas mycket!! (Jag är inte oskyldig alls)

Jag tror statusar kommer utvecklas framåt! Man vänjer sig vid att vissa alltid ska vara där och vill absolut inte att de ska försvinna. Ungefär som att ngn plötsligt skulle komma in och knycka ens favvonyheter i pressen! ”Jag läser alltid honom/henne, kom då inte bara och plocka bort det nu” – vanedjur som vi är.

Tänk om de med populära statusar kan börja ta betalt för att skriva dem? Haha.
– Jag skriver bara om ni sätter in tusen spänn på mitt konto!!

Eller....FB utlyser en tävling. Den som skriver statusar med högst rankning får ett pris!
Inget jag eftersträvar…Bara lite spekulationer! Statusarna betyder nog mer i människors liv än vad man tänker på!

Jag hade en person som jag verkligen älskade att läsa. Sen råkade jag plocka bort honom ur mitt flöde och jag kan säga att mitt FB-liv miste nåt vitalt! Saknade verkligen hans statusar och när jag nu är vän med honom igen så är ordningen äntligen återställd och jag kan andas lugnt och fortsätta glädjas åt hans dagliga små iakttagelser av livet. De betyder nåt för mig och gör mig glad. Det kan verkligen lätta upp ens dag om man mot förmodan skulle ha en dålig sådan.
Vilken statusmakt den killen har!!! 😉

Jag tror inte statusar är onödiga eller ytliga. De fyller verkligen ett socialt behov. Visst, vi saknade dem inte när de inte fanns men nu när sociala medier gjort det möjligt så blir det en livsvana som allt annat. Man har digitala vänner och så har man vänner IRL och ibland kombineras dom..Men inte alltid. Helt ok. Det skapar en extra dimension till livet som jag inte vill vara utan!!

Sen handlar det om en del annat också! Om vilken tid man skriver på dygnet. Hur vädret är ute!
Jag har ju säkert missat en massa kul statusar för man är ju helt enkelt inte inne på FB hela tiden och det händer ju saker konstant i flödet….Men……jag kikar då alltid in en gång extra på ”favorit-statusens” wall för att se om nåt nytt har hänt! ”Uppsökande verksamhet”!

Om inte du kommer till mig så kommer jag till dig!! 🙂

Så med det sagt; Fortsätt skriv alla vänner! Älskar att läsa er och hoppas ni också kommer läsa mina statusar framöver. De är inte alltid roliga eller intressanta men de är från mig och min vardag och jag är glad att få dela med mig till er varje dag!!
Och jag tror att det kommer ske en utveckling när det gäller det här. Vet inte riktigt hur och när men FB som redskap för kommunikation slutar aldrig att utvecklas och jag är så ivrig på fortsättningen! 🙂

Vill oxå avslutningsvis passa på att lyfta min tidigare skola Medieinstitutet! De kör slutevent idag på Tulegatan 41 och vinkar adjö till en massa studenter som tar examen. Det bjuds på seminarier, mingel och intressanta nya digitala ideér och tjänster. Kom förbi vetja! -> INFO

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s