Facebook Vs Real life

Jag har under en tid funderat över Facebook och dess för och nackdelar. Enligt mig så överväger ju fördelarna rejält om man bara kan vara lite smart och inte tagga foton av sig själv i allt för högt party mode och inte skriva dumma saker på väggen så chefen eller nån annan råkar se. Privata saker håller man i FB:s inboxfunktion. Mycket handlar om sunt förnuft tycker jag och alla dessa ”apps” och spel som Farmville etc etc är ju helt frivilliga aktiviteter som man kan hålla sig ifrån och faktiskt oxå ta bort i flödesfältet. Det finns säkert fler störningsmoment och saker som kan vara jobbiga men tänkte inte fastna kring det i det här inlägget.

Nu till varför FB är så bra! Jag har läst, hört och pratat med ”folk” som tror att FB på ngt vis ersätter de verkliga relationerna och att det bara är yta och inget djup. Jag träffade en kvinna på en kulturnätverksträff och hon var inte med i FB för hon förstod inte alls nyttan med det och hon var rädd att hennes privatliv skulle bli lidande. Det får stå för henne och jag respekterar allas åsikt men jag förklarade alla de fördelar som jag tyckte fanns på ett inte alltför besatt sätt, (I think..) och nu ska hon nog äntligen gå in och registrera sig – Good for her.
FB berikar relationerna tycker jag och fungerar som en perfekt förlängning av de verkliga mötena människor emellan.
Jag har efter åratal igen fått kontakt med barndomsvänner och ser hur de har de, vart de bor, vad de jobbar med. Nyfiken som jag är så gör det mig otroligt tillfredsställd och det känns inte som om jag vet allt eller luskar reda på utan jag får en bra bild/ett avtryck om deras läge i livet. Jag får också en unik möjlighet att dela saker med mina vänner så som musik, roliga videos, tankar om livet och verkligen se mina vänner och bekanta ur nya perspektiv – Det är en gåva!
Jag springer även på fler reunion gettogether´s nu och andra vändejts för att det är lättare att planera in och få igång med FB.

Förut satt alla i varsin lya och hängde. Man kunde maila och ringa vilket inte är att förakta men nu kan man vara social på ett helt annat/nytt sätt som bara berikar de tidigare kommunikationsvägarna. Interaktiviteten är total och du som FBanvändare sätter bara dina egna begränsningar.

Jag vill alltså fastslå att FBrelationerna underlättar för att umgås mer i verkliga livet. Den digitala/sociala världen kramas bra med den verkliga plus att man får en unik inblick i sina vänners liv.

Sen är det ju aspekten med det nätverk man kan bygga upp rent yrkesmässigt med FB. Det exploderar ju nu med fanpages där företag ligger med sin information och bjuder in till interaktion och samtidigt marknadsför sig och/eller sin produkt! Strålande!

Jag tror det kommer hända mycket mer de närmaste åren – This is just the beginning!
FB kommer ändra form många gånger till för att passa användarna så mycket som möjligt. (Det hoppas jag iallafall)

Hur tänker du kring FB? Mina tankar kanske är lite sena eller redan känns hemtama för de flesta men var bara tvungen att få ur mig hur mycket jag faktiskt uppskattar FB i mitt liv. (och nej, är inte nyreligiös nu)!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s